• Morrison
  • NK Huurkarten
  • Huurkart
  • Kartcentrum Lelystad

De eerste race van een nieuwe competitie, op en nieuwe baan. Het was een uitdagend weekend voor Morrison. Race 1 van het NK Huurkarten vond plaats op Kartcentrum Lelystad. Voor Morrison een nieuwe baan. Door het drukke (kart)programma hebben we geen tijd gehad om op deze baan te trainen. Dus de trainingsheats op zaterdagavond waren de eerste meters op deze baan.

De trainingen gingen prima, een droge baan en elke heat betere tijden. Niet ontevreden. De baan zelf ligt Morrison wat minder, door de curbstones werd Morrison flink heen en weer geschud in de kart waardoor hij misselijk uit de kart kwam na 3 heats.

Zondag….regen.

De trainingen op een droge baan op zaterdag waren dus niet heel behulpzaam. Nog 1 trainingssessie in de ochtend en dan op naar de race. Een natte baan is compleet anders, dus eigenlijk weer opnieuw ontdekken. Minder hobbelen, dat scheelt dan weer. Bij het NK Huurkarten start je elke race met een hotlap kwalificactie dus direct uit de pits proberen een goede tijd neer te zetten. Race 1 startte op P16, een prima race en 2 plekken kunnen winnen ondanks de regen.

Race 2 P14, en weer een plek kunnen winnen. Dus P13. Race 3 begon ik op P15 en reed ik naar P14. Redelijk achteraan allemaal maar met allemaal rijders die deze baan een stuk beter kennen dan Morrison een prima resultaat. Race 4 verliep helaas rommelig. Morrison werd van de baan getikt, dat kostte hem 2 plaatsen. Toen dacht hij dat ze hem aanwezen met een waarschuwing en ging hij van het gas af. Dat kostte nog een plek reed hij laatste. Toen werd 2 minuten voor het einde van de race een rode vlag gezwaaid. Een herstart en een nieuwe kwalificatie omdat de registratie niet goed was gegaan. Op zich betekende dat nieuwe ronde, nieuwe kansen. Helaas pakte de kwalificatie voor Morrison slecht uit. Een laatste plaats was geen ideaal uitgangspunt. Door een spin van een andere rijder nog een plekje kunnen winnen.

De finale wordt alleen door de top 16 van de dag gereden. Helaas net op de 18e plaats geëindigd en daardoor de finale misgelopen. Op naar Oldenzaal waar de volgende race is.

Supertrots op racemaatje Quinn die in deze eerste race zowel bij de pupillen als overall een P3 pakte.

• Race 1: P16 > P14
  • Race 2: P14 > P13
  • Race 3: P15 > P14
  • Race 4: P18 > P17