NK Huurkarts – Genk

Karting Genk – Home of the Champions. Op papier een van de mooiste banen van Europa. Helaas was het voor Morrison een teleurstellende dag. Een paar dagen voor de race kregen we te horen dat de baan een minimale lengte van 150cm eist voor de deelnemers. Idioot natuurlijk als je bedenkt dat het een kids competitie betreft. Omdat Stanley ook zou rijden toch maar de gok genomen met 149cm zonder schoenen.

Deze race geen kwalificatie maar een loting. De eerste heat werd er al een jongen uit de kart gehaald omdat hij te klein was. Morrison was er in de drukte tussendoor geglipt en kon zo toch 1 heat rijden. Supergoed gereden. Maar helaas kwam bij heat 2 ook Morrison niet onder de meting uit. Met 2mm (!!!) te klein, mocht hij niet rijden. Dus einde race voor Morrison helaas.

Stanley reedt in het ouderklassement en het Master klassement. Door de loting kwam het tot soms bijzondere startopstellingen waarbij hij in heat 2 op P3 mocht starten. Gelukkig is het een brede baan en konden de snellere rijders er snel langs om hun eigen race te rijden. Uiteindelijk een paar mooie races gereden en mooie strijd met de mensen om hem heen. Helaas een paar keer last gehad van een onbezonnen rijder die hem (en anderen) van de baan drukte en het nog mooi vond ook. Al met al weer een leerzame dag.