• Max / Morrison / Stanley
  • Wintercup
  • 160cc / 200cc / 390cc
  • Kartbaan Emsburen

3 man sterk en een aanhanger vol karts op naar Emsburen. Op zaterdag eerst een hele dag vrij trainen. Alle 3 goed de baan kunnen verkennen en kunnen kijken wat voor tijden haalbaar waren. Voor Max is dit zijn eerste race in zijn eigen kart. Extra leuk en extra spannend dus. Op zaterdag in de training ging het super. De baan was droog en we hadden alle ruimte om lekker te oefenen. Zondag eerst gestart met een vrije training, dat was even schrikken. Nu was de baan spekglad omdat het had geregend in de nacht. Even herpakken, de afstelling veranderen en vol vertrouwen naar de kwalificatie. Max rijdt in de 160cc Cadet B klasse. Een klein groepje, dus werd de race samen met Cadet A (200cc en dus een stuk sneller) gereden. Tot de laatste ronde was Max de snelste met de 5e tijd overall (dus ook van Cadet A!), maar in de laatste ronde toch nog voorbij geschoten. Starten vanaf P3 in de Cadet B. Hij had een supergoede start, maar kwam in de eerste bocht middenin een crash terecht waar hij niet meer voor kon uitwijken. Een flinke smak, pijn, schrik en een scheve achteras waren samen einde race. Tijd om te herpakken en door naar race 2. Daar was de pech al voor de race. In het Parc Fermé trok Stanley bij het starten het startkoord kapot. Er was te weinig tijd om dit te herstellen dus deze race helaas moeten overslaan. De 3e en laatste race van de dag alle pech weggedrukt en vol goede moed gestart. Een superstart vanaf P3 en direct door naar P2 en bumper aan bumper met P1 gereden. Een paar keer een goede inhaalactie en positiewisselingen met P1 maar toen samen van de baan geraakt. Hij kon door, Max stond vast en kwam op P3 weer de baan op. Direct weer terug gereden en met rondetijden die 1,5 seconden sneller waren dan P1 kwam hij snel dichterbij. De race was helaas net te kort om P1 te pakken, maar toch mooi P2 gepakt.

• Race 1: P3 > DNF
  • Race 2: P3 > DNS
  • Race 3: P3 > P2
  • Overall P3

Voor Morrison was dit een topdag! De trainingen op zaterdag gingen supergoed. Met de 6Pk reedt hij nog weer 2 seconden sneller dan met de 9Pk tijdens de NXT trainingen. Dat biedt mogelijkheden!

De warming up was glad en wennen. Maar Morrison vindt gladde/natte banen wel fijn, dus na een paar ronden was dat geen probleem meer. Voor de kwalificatie toch de afstelling wat aangepast wat resulteerde in een mooie P2. Maar wel met 4 seconden achterstand op Jason die zijn eerste race in eigen kart reed. Dat zagen we niet aankomen. Op zaterdag zaten ze qua rondetijden vlak bij elkaar.

De eerste race wat drukte bij bocht 1 met de 270cc rijders die ook meereden in deze race. Daardoor net niet lekker uitgekomen en teruggevallen naar P3. In de laatste ronde naar P2 gereden met Sanne comfortabel op P1, wow wat reed zij goed deze race. De 2e race waren de rollen omgedraaid. Sanne had een slechte start en Morrison schoot als een speer weg. Hij sloeg direct een gat. Sanne kwam goed mee, maar kon het gat net niet dichtrijden, het scheelde niet veel.

Race 3 werd bepalend. Sanne of Morrison op P1 want beide hadden 1x op P1 en 1x op P2 gestaan. Dus het ging tussen hen. Morrison was direct bij de start supergoed weg. Sanne kon in de eerste ronde naast hem komen, maar drukte net niet door. Morrison kon een gat slaan en reed comfortabel naar plek 1. Wat een ontlading over de finish. Wow!

• Race 1: P3 > P2
  • Race 2: P2 > P1
  • Race 3: P1 > P1